Beograd, 5. aprila - Srbski nogometaš Aleksander Prijović se je pred tožilcem izrekel za krivega kršenja karantene, ki jo je ukazala srbska vlada, in bo za kazen moral tri mesece preživeti v hišnem priporu.

Napadalca saudskega Al-Ittihada, ki naj bi bil najbogatejši srbski nogometaš, je policija aretirala v petek popoldne, potem ko je bil v lokalu enega izmed beograjskih hotelov v družbi več kot petih ljudi, kar je prepovedano. Poleg njega je bilo aretiranih več kot dvanajst oseb, ki so se prav tako nahajale tam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prijović se je ob srečanju s tožilcem izrekel za krivega v zameno za milejšo kazen. Razsodbo treh mesecev hišnega pripora mora zdaj potrditi še sodišče.

Po poročanju časnika Blic, pri Al Ittihadu niso zadovoljni s Prijovićem, a sodelovanje z njim lahko prekinejo le, če bi ta s svojimi dejanji škodoval ugledu kluba. Zaradi Srbove kazni bi tako klub zdaj lahko z njim prekinil pogodbo, ne da bi mu pri tem moral izplačati odpravnino.

Pred Prijovićem, ki se je sicer rodil v Švici in tam tudi začel športno kariero, sta pravila osamitve kršila tudi njegova reprezentančna kolega Luka Jović in Nikola Ninković.