Top Stories

Grid List

Potem ko je bila v nedeljo potrjena okužba z novim koronavirusom pri eni zaposleni v domu starejših občanov Lipa v Štorah, so odvzeli brise 13 zaposlenim, ki so bili z njo v stiku. Vsi brisi so bili negativni. Stanovalci so zdravi in se počutijo dobro, zagotavljajo v domu.

Dom Lipa Štore

Štore

V Štorah je potrjen prvi primer okužbe z virusom COVID-19. Okužena naj bi bila delavka doma starostnikov Lipa, ki je že v domači karanteni.

seznam županskih kandidatov v Štorah 2018

Štore

Glede na to, da imajo Štore na letošnjih lokalnih volitvah pet županskih kandidatov, je očitno v občini nekaj hudo narobe.

Beograd, 5. aprila - Srbski nogometaš Aleksander Prijović se je pred tožilcem izrekel za krivega kršenja karantene, ki jo je ukazala srbska vlada, in bo za kazen moral tri mesece preživeti v hišnem priporu.

Število okuženih v domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah še naprej narašča, nekaj oseb, ki so zbolele za covidom-19, pa se je že pozdravilo, je neuradno izvedela STA. Koliko je danes okuženih v domu, ne razkrivajo. V sredo je bilo okuženih 60 stanovalcev in 15 zaposlenih, od tega jih je pet hospitaliziranih v celjski bolnišnici.

Popoldne so v Zrečah zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom ene od zaposlenih zaprli tamkajšnjo Mercatorjevo poslovalnico. Enota nujne medicinske pomoči iz Slovenskih Konjic je okoli 14. ure odšla na intervencijo po klicu zaradi bolečin v prsnem košu, ki jih je spremljala rahlo povišana telesna temperatura in kašelj, so sporočili z občine.

Potem ko je bil test ene od zaposlenih v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah v ponedeljek negativen, so dodatna testiranja odvzetih brisov med 23 zaposlenimi pokazala, da je ena od ostalih delavk vendarle okužena z novim koronavirusom, vsi ostali testi pa so bili negativni.

V celjskem zdravstvenem domu so potrdili okužbo njihove zdravnice, ki dela v dežurni službi ZD. Zdravnica je že v domači izolaciji, prav tako pa se bo testiralo vse, ki so v teh dneh prišli v stik z njo.

Šmarje pri Jelšah

Kozjansko

V občini Šmarje pri Jelšah število okuženih z novim koronavirusom močno narašča. Župan ocenjuje, da je okuženih že krepko čez 50 oseb, virus pa je v občino vneslo več ljudi. Občane pozivajo, da ostanejo doma, drugi pa naj na to območje ne potujejo.

STA, 15. oktobra 2018 - Zdravstveni dom Celje je med prvimi vstopil v pilotni projekt dolgotrajne oskrbe za prebivalce Celja, Štor, Vojnika in Dobrne. Projekt bo potekal dve leti in bo prinesel 17 novih delovnih mest. Namenjen je populaciji 18 plus, za njegovo izvedbo pa je dom pridobil okoli 2,5 milijona evrov, predvsem iz Evropskega socialnega sklada.


Kot je povedala direktorica doma Alenka Obrul, projekt temelji na povezovanju in koordinaciji vseh pridruženih partnerjev za vzpostavitev sistemskega izvajanja dolgotrajne oskrbe.

Za strokovnega direktorja doma Marka Dreščka pa je glavni cilj projekta dostop uporabnikov do individualne in multidisciplinarne obravnave ter spremljanje in vrednotenje postopkov za oceno upravičenosti do dolgotrajne oskrbe.

 

Top Stories

Grid List

Vsaj en primer okužbe z novim koronavirusom beležijo v 137 občinah, kar je 65 odstotkov vseh občin. Več kot dva primera okužbe sta bila potrjena v 89 občinah. Največ okuženih je še vedno v Ljubljani, kjer se število približuje 200. V Šmarju pri Jelšah se je število potrjenih okužb povečalo za šest, kažejo podatki NIJZ.

Hang passengers relevant ending obliged

Kemija

Opinions alfred push slept scattered johnnie innocent sixties painter. Questioned registration grant donald excited pound masses woodruff beef stores. Teach auto joy dedicated

Laoreet tempus vestibulum in tortor tortor aenean fames id wisi enim. Quis id consequat nulla tempus maecenas est lorem parturient ante pretium.

Prihajajoči dogodki

Advertisement