Top Stories

Grid List

Potem ko je bila v nedeljo potrjena okužba z novim koronavirusom pri eni zaposleni v domu starejših občanov Lipa v Štorah, so odvzeli brise 13 zaposlenim, ki so bili z njo v stiku. Vsi brisi so bili negativni. Stanovalci so zdravi in se počutijo dobro, zagotavljajo v domu.

Dom Lipa Štore

Štore

V Štorah je potrjen prvi primer okužbe z virusom COVID-19. Okužena naj bi bila delavka doma starostnikov Lipa, ki je že v domači karanteni.

seznam županskih kandidatov v Štorah 2018

Štore

Glede na to, da imajo Štore na letošnjih lokalnih volitvah pet županskih kandidatov, je očitno v občini nekaj hudo narobe.

Od polnoči bo z vladnim odlokom prepovedano gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Prepovedano bo tudi gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah ter dostop na javna mesta in površine. Odlok določa nekaj izjem, med drugim za prihod na delo, opravljanje kmetijskih dejavnosti in nego družinskih članov.

Sončni dnevi ob zaprtju vrtcev in šol kličejo po preživljanju časa na igriščih, a kot opozarjajo strokovnjaki, so plezala, tobogani in druga igrala površina za prenos novega koronavirusa. Njihovo uporabo zato odsvetujejo, zaradi občanov, ki priporočil ne upoštevajo, pa občine igrala in druge javne površine zapirajo. Ponekod bodo kršitelje oglobili.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je zagotovil, da bo v prihodnjem obdobju zagotovljeno nemoteno izplačevanje pokojnin in drugih transferjev. Pripravljajo pa nov interventni zakon, s katerim bi socialne pravice, ki se iztečejo v marcu, avtomatsko podaljšali do 30. aprila.

Prijavite se na našo brezplačno email naročniško storitev za prejemanje obvestil o novih prispevkih.
Advertisement