Po potrjeni okužbi pri zaposleni v domu starejših v Štorah 13 sodelavcev negativnih

Štore
Typography

Potem ko je bila v nedeljo potrjena okužba z novim koronavirusom pri eni zaposleni v domu starejših občanov Lipa v Štorah, so odvzeli brise 13 zaposlenim, ki so bili z njo v stiku. Vsi brisi so bili negativni. Stanovalci so zdravi in se počutijo dobro, zagotavljajo v domu.

Zaposlena, pri kateri je bila potrjena okužba z novim koronavirusom, je že v četrtek obvestila vodstvo doma o sumu na okužbo, ker je bila v stiku z okuženo osebo v Šmarju pri Jelšah. Ostala je v samoizolaciji, testiranje je nato opravila v soboto in v nedeljo prejela pozitiven rezultat, je za STA danes pojasnila direktorica doma Lipa Marinka Hrnčič.

Na testiranje so poslali tudi 13 zaposlenih, ki so bili v posrednem ali neposrednem stiku z okuženo. Za 11 zaposlenih so rezultate, da niso okuženi, prejeli danes zjutraj, o preostalih dveh so bili obveščeni to popoldne. Ne glede na negativen rezultat bodo zaposleni še v sredo ostali doma.

Pri stanovalcih ni nobenega suma na okužbo, je dodala direktorica doma. So pa sicer po potrjeni okužbi pri zaposleni v nedeljo v domu še zaostrili že prej sprejete ukrepe. Tako vsi stanovalci obroke jedo v svojih sobah, ukinjena so druženja.

V Domu Lipa in v stavbi oskrbovanih stanovanj imajo skupno 215 stanovalcev, za vse skrbi 98 zaposlenih.